Business en IT: laat je verleiden tot gewenste intimiteiten!

Door Chantal Koekman

16 oktober 2014 16:48:00


Business_and_IT_small_imageDe kloof tussen business en IT is voor vele organisaties een bekend probleem. Helaas zijn we er nog steeds niet in geslaagd om de kloof tussen beide te overbruggen.

Wanneer business en IT niet goed op elkaar aansluiten, kan dat tot gevolg hebben dat innovatie niet van de grond komt en dat bedrijven belangrijke kansen missen als het gaat om het genereren van extra omzet, het vergroten van het marktaandeel en het verhogen van de klanttevredenheid.

Het is dan ook niet zo dat bedrijven niet proberen de kloof te overbruggen. Een rondje Google leert dat er tal van oplossingen zijn. Waarom is de kloof er tussen business en IT dan nog steeds? De basis van het probleem is volgens mij gewoon nog steeds dat mensen van verschillende disciplines en met eigen agenda´s elkaar niet begrijpen. Het is met andere woorden een communicatie- en interpretatieprobleem.

Mensen die echt met elkaar willen communiceren, moeten elkaar in de ogen kunnen kijken. In plaats van zich te verstoppen achter projecten en procedures, is persoonlijk contact onontbeerlijk. Voor een optimale wisselwerking is het cruciaal dat IT en business echt fysiek bij elkaar zitten.

Het klinkt haast te voor de hand liggend dat hierdoor een groot deel van het probleem wordt opgelost. Dus gewoon in een project mensen van de business en IT bij elkaar brengen. Op die manier weten ze van elkaar waar ze mee bezig zijn en wat er speelt, kunnen ze eenvoudig vragen om nadere uitleg en zijn ze in staat om samen op te trekken. Alleen als business en IT zich laten verleiden tot gewenste intimiteiten, krijg je een situatie waarin mensen niet alleen begrijpen wat de ander zegt, maar ook wat die ander bedoelt. Prachtig toch!?

 

Gratis proeflicentie URequire Studio

Onderwerpen: business architect, miscommunicatie, interpretatieverschillen, overbruggen, kloof, it, gap