De oplossing voor het bij elkaar brengen van business en IT

Door Victor Beverloo

10 augustus 2015 11:18:00


Requirements_managementVoor veel consultancy bedrijven en software leveranciers is het overbruggen van het gat tussen business en IT een soort van heilige graal. In tegenstelling tot wat je zou verwachten blijkt het overbruggen van dit gat toch lastig en dit onderwerp is dan ook al enige jaren stof voor discussie.

Wat is er echt aan de hand? De business en IT spreken beide zeer verschillende talen. De business hanteert vaak een meer conceptuele vorm van taal waarin processen en de operatie centraal staan, welke door IT specialisten vertaald moet worden naar een meer technische vorm van taal gericht op IT toepassingen. Het probleem hierin is tweedelig. Ten eerste, de specificaties die door de business geleverd worden zijn vaak niet eenduidig en compleet. Ten tweede, IT specialisten passen vaak hun eigen interpretatie toe op deze onduidelijkheden in de specificatie zonder dit af te stemmen met de business. Voeg deze twee factoren samen en je wordt geconfronteerd met wat we vaak het ‘gat’ tussen de business en IT noemen. Cruciale zaken gaan letterlijk verloren in de vertaalslag.

Het goede nieuws is dat er nu een oplossing is om beide werelden bij elkaar te brengen. Er zijn zogenoemde requirements management systemen die helpen in het bij elkaar brengen van de business en IT door het gebruik van natuurlijke taal in combinatie met een gestructureerde aanpak voor requirements management. De praktijk laat zien dat met behulp van deze systemen de kwaliteit van requirements met 50%  toe neemt en het proces voor verzamelen van requirements 20% sneller verloopt.

Kort gezegd: De oplossing bestaat, hij hoeft alleen maar toegepast te worden!

Onderwerpen: Requirements, business rules, requirements management