Event processing: versterk de klantbeleving

People with suitcases on an airport

Vandaag de dag draait alles om beleving. Klantbeleving, digitaal en fysiek, met de nadruk op personalisatie. In een wereld waar alles digitaal is en wordt gaan we steeds verder om die beleving op elk terrein te vergroten.

Als maatschappij en als bedrijfsleven zijn we volop bezig om de beleving te vergroten door zo goed mogelijk de informatie in te zetten die we tot onze beschikking hebben. Transparantie geeft immers vertrouwen. Dagelijks komen er miljoenen nieuwe informatie-elementen bij, ook wel events genoemd. In allerlei vormen: berichten op e-mail, social media, chat; informatie die automatisch wordt gegenereerd doordat we ergens langslopen; clickstreams op websites. Dit is voor een mens niet meer te verwerken. Daarom is er een intelligentielaag nodig bovenop de bestaande systemen die de organisatie helpt in het verwerken van die informatie en het acteren op de essentiële gebeurtenissen die plaatsvinden. Dit noemen we ‘event processing’.

"Event processing ondersteunt de personalisatie van communicatie"

Het is een onderwerp dat ik veel tegenkom de laatste tijd. Event processing kan namelijk helpen om de klantbeleving proactief te stimuleren en is tegelijkertijd een middel dat ondersteunt in personalisatie. Dit maakt het zo krachtig. Deze intellegentielaag verbindt de ‘oude’ en ‘nieuwe’ organisatie aan elkaar. Daarnaast ziet deze laag waar en wanneer informatie verstuurd moet worden en welke acties er precies uitgezet moeten worden. De klant wordt - voordat hij of zij het zelf door heeft - al geïnformeerd. Volgens mij is dat wat we bedoelen met klantbeleving.

Meedenken in mijn wereld. Zeker de moeite waard in the Digitale Age…

 

Maarten Witvliet is bestuurslid van BPM-Forum en Head of Sales bij USoft

Complex Event Processing, Customer Experience, Software

Comments